Sposób przygotowania

Kotlety lekko rozbić. Można się pobawić w formowanie ładnych, okrągłych. Można i w kwadraty jak ktoś ma kaprys... Mięso posolić, popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. U mnie zawsze jest świeżo mielony... nawet jak tego nie piszę. Gotowce usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, po czym wyjąć i trzymać w czymś tam w cieple. Czyli przełożyć do czegoś i szczelnie przykryć. To wystarczy.
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zrumienić lekko drobno posiekaną cebulę, dodać mąkę, chwilkę przesmażyć, dodać koncentrat i całość rozprowadzić zimnym wywarem bądź też wodą. Wymieszać i trochę pogotować. Gdy nie mam pod ręką wywaru daję wodę wraz z Kucharkiem. Włożyć do sosu kotlety, dusić z 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kosteczkę ogórki.
Fantastyczne z kaszą lub kluseczkami. Bardzo pyszne z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    wiel razy mialam je w placanch ale twoje zachecaja moze w koncu je zrobie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetne zestawienie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    sycące danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !