Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i rozbić ładnie tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Marchewkę obrać i pokroić w julienne długości około 7 cm. Podzielić całą marchewkę na 4 części i każdą z nich zawinąć w plasterek szynki, a ten zawinąć w plasterek żółtego sera. Gotowy rulon ułożyć na jednej połowie kotleta i złożyć go na pół.
Przygotowane kotlety obtoczyć kolejno w mące, rozbitym jajku i bułce tartej. Czasami mieszam bułkę tartą z łyżką (mam małe łyżki) przyprawy do gulaszu - polecam.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety na rumiano z obu stron. Najpierw na średnim ogniu, a jak złapią kolor, dosmażyć na małym. Mnie to zajmuje tyle czasu, ile gotują się ziemniaki... czyli standardowe 30 minut. Oczywiście podawać w towarzystwie ziemniaków. I sałaty lub surówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Bardzo fajny pomysł z tą marchewką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetny pomysł ze zwijaniem kotletów. Kotleciki również świetne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Bardzo fajny pomysł na ciekawy obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Rewelacja!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pomysł zawijania świetny nie wspominając o koncowym efekcie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Bardzo fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pyyyyyyyyyycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !