Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pianką kokosową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pianką kokosową

Ciasto:

Margaryna 10 dag
Cukier puder 15 dag
Mąka 20 dag
Jaja 2 sztuki
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Ser:

Ser 1 kg
Cukier 20 dag
Mąka ziemniaczana 2 łyżki
Jaja 2 sztuki
Masło ½ kostka
Cukier waniliowy

Pianka kokosowa:

Masło roztopione 20 dag
Cukier 20 dag
Kokos 20 dag
Białka 2 sztuki

Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać, utrzeć.
Ser: masło utrzeć, dodać jajka, cukier, ser – całość zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy.
Pianka: białka ubić z cukrem, dodać masło, kokos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak