Sposób przygotowania

*Wielkich. Małych 8, chociaż tak naprawdę robię z reguły marynatę \"na oko\" do ok. 2 kg mięsa, bo z doświadczenia wiem, że mniejszych porcji się nie opłaca ;). Zależy oczywiście od grona, w których spędzać będziemy miłe chwile.

Mięso opłukać, osuszyć i lekko zbić tłuczkiem bądź ręką... parę klapsów nie zaszkodzi..., oprószyć solą i pieprzem.
Czosnek obrać, wycisnąć do miseczki, utrzeć z solą i roztartymi w palcach ziołami. W płaskim naczyniu wymieszać oliwę z czosnkiem i pastą z pepperoni. Oczywiście ilość tej pasty zależy od naszych upodobań. Ale radzę nie przesadzać, bo szkoda by było nie poczuć smaku mięsa... Zawsze zamiast pasty można dodać kilka kropli sosu tabasco.
W powstałym sosie obtoczyć mięso i zostawić w naczyniu pod przykryciem minimum 30 minut w lodówce. Można też i całą noc. A potem tylko korzystać ze sprzyjających okoliczności przyrody, piec i jeść...

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię dobrą karkówkę....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !