Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bezowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier puder 30 dag
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bezowe

Z białek i cukru pudru ubijamy sztywną pianę. Sztywną pianę mieszamy z octem, mąką i proszkiem do pieczenia. Masę przełożyć na tortownice i piec w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak