Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko ¾ szklanka
cukier ¾ szklanka
cukier waniliowy
mleko w proszku 1 szklanka
kakao 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
koniak 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa

Mleko zagotowujemy z cukrami. Kakao mieszamy z mlekiem w proszku, stopniowo dodawać do gotującego się mleka – stale mieszając. Wlać oliwę i koniak.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.04.2012 19:35
uzyłam do ciasta pycha
MAŁY 01.09.2011 10:39
do czego używać ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak