Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielowarzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielowarzywna

Składniki:

Kapusta 1 kg
Ogórki 1 kg
Cebula 1 kg

Ocet 1/5 szklanka

Marchew 1 kg
Jabłka 1 kg
Pomidory 1 kg

Zalewa:

Woda 1/5 l
Ocet ¼ l
Cukier 40 dag
Liść laurowy
Ziele angielskie


Warzywa ścieramy na tarce, kroimy w plasterki, półplasterki. Kapustę, ogórki, cebulę zasalamy na 24 godziny. Po tym czasie zagotowujemy zalewę i dodajemy wszystkie składniki. Całość zagotowujemy i przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak