Sposób przygotowania

Filety rybne kroimy na połówki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy plasterki cytryny obranej ze skórki i smażymy przez minutę.

Dodajemy posiekane listki miętęy, łyżkę miodu i śmietanę a następnie mieszamy powoli doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem.

Do sosu dodajemy usmażone kawałki ryby, tak by całe pokryły się sosem.

Podajemy z ulubioną sałatką lub surówką oraz frytkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    śliczna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam rybki
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo jestem ciekawa tego sosu, to musi być pycha razem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !