Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z kurczakiem na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 1 op.
filety z kurczaka 2 szt
cebula czerwona 3 szt
papryka 2 szt
żółty ser 20 dag
pieczarki 40 dag
ketchup do smaku
ostra musztarda do smaku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kurczakiem na ostro

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i pozostawić na 30 minut. Potem usmażyć. Makaron ugotować al dente i odcedzić. Cebulę pokroić w prążki, paprykę w kostkę i usmażyć. Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć. Makaron włożyć do naczynia żaroodpornego, polac ketchupem i posmarowac musztardą. Wsypać paprykę z cebulą, potem pieczarki i mięso. Posypac startym serem. Piec w temp. 180 stopni, aż się ser roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak