Sposób przygotowania

Masło ucieramy z mąką, następnie dodajemy śmietanę, żółtko, sól oraz dwie łyżki ziarna słonecznika i zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 1,5 godziny.

Z ciasta formujemy wałeczki, które smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy ziarnami słonecznika.

Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez około 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    fajna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę kiedyś takie zrobić, bo lubię wszystko, co jest z ziarnami słonecznika.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    super.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    hehe fajnie wyglądają te paluchy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wyglądają te paluchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !