Sposób przygotowania

Ciasto:

Mąka ½ kg
Cukier puder 25 dag
Margaryna 1 kostka
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Żółtka 4 sztuki
Kakao 2 łyżki
Cukier waniliowy 1 opakowanie

Do przełożenia:

Białka 4 sztuki
Cukier puder 20 dag
Posiekane orzechy włoskie 10 dag
Migdały 10 dag
Marmolada 4 łyżki

Polewa:

Margaryna 1 łyżka
Cukier 8 łyżek
Woda 4 łyżki
Kakao 2 łyżki

Zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao. Z białek i cukru pudru ubijamy sztywną pianę. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce wykładamy 1 część ciasta białego i posmarować wierzch marmoladą, wylać ½ część piany, posypać orzechami i migdałami. Na to zetrzeć na grubej tarce ciemne ciasto , wylać resztę piany, zetrzeć białe ciasto.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotować polewę: rozpuścić podane składniki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !