Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie gnocchi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1 kg
mąka 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie gnocchi

Przestudzone ziemniaki przekręcić przez maszynkę. Następnie dodać żółtka, mąkę i szczyptę soli. Z masy ziemniaczanej wyrobić gładkie ciasto, z którego następnie uformować kuseczki o owalnym kształcie, w których zrobić widelcem delikatne rowki. Kluseczki ugotować w osolonej wodzie. Danie podajemy z sosem pomidorowym i startym serem mozzarella.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak