Sposób przygotowania

Jabłka obierz, zetrzyj na grubej tarce. Margarynę utrzyj ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Dodaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Następnie wymieszaj to z pianą z białek. Budyń z obu opakowań ugotuj w litrze mleka dodając resztę cukru. 3/4 ciasta włóż do natłuszczonej blachy posypanej tartą bułką, przykryj warstwą jabłek, wyłóż gorący budyń, a na wierzch resztę ciasta. Piecz ok. 50 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    robię podobne jest smaczne polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała wypróbować kiedyś przepis, bo zapowiada się smaczne ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !