Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,25 kg
olej roślinny 0,5 szklanki
mleko 3,2% 2 szklanki
cukier waniiowy 1 torebeczka
proszek do pieczenia 2-3 łyżeczki
wiórka kokosowe do smaku
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 1 torebka
jajko 6 całe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

4 żółtka ubić z 1 szklanka cukru potem dodać 2 cale jajeczka następnie po łyżce dodawać ser zmielony, wszystko razem zmiksować potem dodać olej , budyń śmietankowy , i mleko.
Wszystko dobrze wymieszać piec około 50min w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. (lecz wkładamy placek i zmniejszamy do 150 stopni)
Następnie z 6 białek i pól szklanki cukru ubić pianę i wyłożyć na gorący placek posypać wiórkami i piec 15min.
Ciasto będzie bardzo rzadkie ale podczas pieczenia zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 19.08.2011 13:09
moim zdaniem jest to jeden z najlepszych serników
SyMiki 25.04.2011 09:25
pyszny sernik i nawet mi się udał
marta1371 26.01.2011 18:31
pyszny jest ten serniczek
goofy9 13.10.2010 23:31
robię bardzo podobny, pyszny jest
Emilia22 05.10.2010 11:05
świetny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak