Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka mięsna.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 podwójne
mięso mielone wieprzowe 1,20 kg
pieczarki 1 kg
bułka czerstwa 1
cebula biała 6 szt
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
tłuszcz do smażenia
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka mięsna.

Filety umyć, pokroić. Przyprawić, mięso mielone, dodać przyprawy, 2 jajka, bułkę namoczona w mleku, 3 cebule zeszklone i wyrobić, pieczarki pokroić w plastry i zasmażyć na koniec dodać zeszklona cebulę. Formę smarujemy tłuszczem, układamy filety tak aby zakryć całe dno, na filety dajemy mięso mielone rozkładamy na filety na to dajemy pieczarki, smarujemy pieczarki śmietana zmieszaną z zupą cebulową. Pieczemy 1.5 godz.w temp. 200*c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 07.10.2010 21:49
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak