Sposób przygotowania

Groch płuczemy i moczymy kilka godzin w wodzie. W garnku gotujemy włoszczyznę z liściem laurowym, zielem angielskim,kminkiem i kostkami Kucharek. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Po chwili dodajemy również posiekany czosnek oraz boczek. Gdy włoszczyzna się wygotuje pozbywamy się jej i do \"czystego\" wywaru wsypujemy groch. Gotujemy ok 40 min, aż groch będzie miękki. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem i boczkiem. Wsypujemy majeranek i całość gotujemy ok 20 min, do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    grochóweczka jest pyszna
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ulubiona zupka mojego męża - koniecznie z mięskiem :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rzadko gotuję grochówkę, chociaż to bardzo smaczna zupa ... ale niestety ciężkostrawna ... od czasu do czasu jednak małe odstępstwo ;) musi być :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    ja akurat za grochówką nie przepadam, ale mój mąż lubi ją bardzo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam takie zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !