Sposób przygotowania

Masło utrzeć na pianę. W osobnym naczyniu ukręcić z żółtek i szklanki cukru kogel-mogel. Białka ubić na sztywna pianę a pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Masło połączyć z koglem-moglem i dobrze utrzeć. Następnie na przemian dodawać partiami pianę z białek, wlać aromat. Ciasto wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem i wysypaną tartą bułką formie, na wierzchu ułożyć kawałki czekolady i posypać rozdrobnionymi migdałami. Piec około godziny w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i zostawić w formie. Po pięciu minutach wyjąć na talerz, po 20 minutach przykryć pokrywą do tortów lub miską i zostawić na całą noc.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !