Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka kisielowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
kisiel 1 opakowanie
mąka 1 szklanka nie pełna
proszek do pieczenia łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: babka kisielowiec

Do szklanki wsypujemy kisiel bez cukru, a do pełna tej szklanki wsypujemy mąkę. Żółtka ucieramy z cukrem, wsypujemy mąkę i kisiel. Ubijamy białko i wkładamy do masy, dodajemy 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Wlać do formy. Piec ok 40-45 min w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 05.10.2010 08:28
bardzo prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak