Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa francuska 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1500ml rosołu
300g pieczarek
300g mrożonego groszku
tłuszcz
20g masła do zasmazki
20g maki
150ml smietany
natka pietruszki
sól, cukier, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa francuska 2

Groszek ugotowac, czesc zlendowac, a czesc pozostawic w calosci. Pieczarki posiekac i usmazyc. Groszek w calosci polaczyc z wywarem. Maslo roztopic polaczyc z maka, podsmazyc nie rumieniac polaczyc z musem groszkowym, zagoowac dolac smietane, pieczarki. Pozniej polaczyc z wywarem. Dodac natke pietruszki i doprawic.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak