Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTITSIO

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
mleko 3 szklanki
maslo 2 lyzki
mąka 4 łyżki
1 kg makaronu
0,5 kg mięsa wołowego

Przepis i sposób przygotowania na: PASTITSIO

Makaron ugotować al dente. Mięso wymieszać z oregano, bazylią, solą, pieprzem , przesmażyć na patelni. W naczyniu do zapiekania układać na przemian warstwę makaronu, warstwę mięsa. Posypać oregano i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Zrobić sos beszamelowy: Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę i ciągle mieszając dolewać mleka z drobno startym żółtym serem. Gdy sos będzie jednolity i gęsty, polać nim potrawę i piec jeszcze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.08.2017 20:59
pastisio wygląda zupełnie inaczej
anoosia 21.06.2011 00:29
ciekawostka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak