Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy kokosowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jaj 5 sztuk
cukier 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy kokosowe

Białka jaj należy przelać do miseczki, następnie dodać sól, ubić je na sztywną pianę. Gdy piana będzie już sztywna należy dodać do niej mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Masę delikatnie wymieszać, gdy masa będzie jednolita należy łyżką nakładać na blachę wyłożoną pergaminem niewielkie beziki. Beziki pieczemy/ suszymy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.09.2012 18:29
bardzo lubię takie słodkośći
madi356 28.05.2012 08:57
rewelacja, bezy uwielbiam
Katarzyna/kate1980 15.10.2010 08:07
super przepis na pewno wypróbuję
Iwusia 05.10.2010 00:06
Uwielbiam bezy :))) a z kokosem jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak