Sposób przygotowania

Mąkę, olej, jajka, mleko, sól, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy razem ze sobą mieszamy dokładnie. Z gotowego ciasta pieczemy gofry, ale musimy dać troszkę więcej ciasta tak by mocniej wyrosły (były grubsze). Gruszki myjemy, obieramy a następnie kroimy w kostkę i przyprawiamy cynamonem. Gotowego gofra delikatnie kroimy na wzdłuż do połowy robiąc kieszonkę. W tą kieszonkę wkładamy bitą śmietanę i dodajemy po dwie łyżki gruszek, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Delikatnie przykrywamy. Podajemy od razu po zrobieniu. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszniutkie są te Twoje gofry. I fajne mają kształty, też rozważam zakup takiej gofrownicy. Ile sztuk wyszło Ci z jakiej proporcji?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis na super gofry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ponad 10 sztuk :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    aż się chce zjeść ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    boskie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bardzo fajny przepis;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !