Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hot-dog po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 1 opakowanie
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 1 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: hot-dog po francusku

Parówkę obwijamy plastrem żółtego sera mniej więcej do połowy a następnie całość obwijamy kawałkiem gotowego ciasta francuskiego, tak aby zakryć żółty ser, końcówki parówki również zaklejamy ciastem po to aby ser nie wypłynął w czasie pieczenia. Uformowane hot-dogi nakówamy widelcem po to aby ciasto urosło i było chrupkie, wierzch ciasta smarujemy np. białkiem z jajka lub mlekiem aby ciasto miało ładny połysk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 05.01.2012 12:25
Interesujące zastosowanie ciasta francuskiego :)
PaniMISIOWA 25.01.2011 16:23
super
Emilia22 05.10.2010 11:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak