Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z dyni

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz 4 dkg
cukier do smaku
dynia 80 dkg
mąka 15 dkg
sól do smaku
olej do smażenia wg uznania
jajko 3 (rozdzielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z dyni

Żółtka utrzeć z tłuszczem, dodać łyżeczkę cukru.Dynię opłukać,obrać,wybrać pestki,zetrzećna tarce o grubych otworach.
Utarte żółtka wymieszać z dynią, mąką i z pianą ubitą z białek,posolić.
Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany tłuszcz na patelni,smażyć z 2 stron na złoty kolor.
Podawać ze śmietaną lub z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 09.01.2012 16:21
zrobiłam według Twojego przepisu i wyszły smaczne
iga2 17.01.2011 22:27
brzmi smakowicie
angelika14 13.01.2011 17:20
oo z dyni jeszcze nie jadłam muszę spróbować
kokobongo 09.10.2010 22:23
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak