Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z tłuszczem, dodać łyżeczkę cukru.Dynię opłukać,obrać,wybrać pestki,zetrzećna tarce o grubych otworach.
Utarte żółtka wymieszać z dynią, mąką i z pianą ubitą z białek,posolić.
Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany tłuszcz na patelni,smażyć z 2 stron na złoty kolor.
Podawać ze śmietaną lub z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oo z dyni jeszcze nie jadłam muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    brzmi smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zrobiłam według Twojego przepisu i wyszły smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !