Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi z cytryną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi po 25-30 dkg 4 szt.
cytryny 2 szt.
dymki 2 szt.
pół pęczka tymianku
ząbek czosnku
pół czerwonej papryki
4 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi z cytryną

Pstrągi opłucz, osusz. Cytryny sparz, pokrój na cząstki. Ryby ponacinaj nożem z jednej strony. Do każdego nacięcia włóż cytrynę. Odłóż na 30 minut. Tymianek, czosnek i paprykę drobno pokrój. Wymieszaj z olejem, przypraw solą i pieprzem. Mieszanką natrzyj ryby, odstaw na 2 godziny. Grilluj z każdej strony 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.01.2012 07:45
pycha
Krystyna32 22.05.2011 11:57
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak