Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelówka

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
woda 1/2
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sól do smaku
spirytus 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelówka

Cukier silnie zrumienić na karmel.Wodę zagotować,rozpuścić
w niej karmel i cukier waniliowy,dodać szczyptę soli,ostudzić,zmieszać ze spirytusem.
Pozostawić na co najmnej 3 dni do przetrawienia się składników i uzyskania właściwego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 09.11.2010 20:22
nazwa pociągająca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak