Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PITA KURA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 pierś z kurczaka
Przyprawa curry orientalna Prymat
sos sojowy
majonez
jogurt naturalny
czosnek
pita 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: PITA KURA

Pierś kurczaka kroimy na kawałki , smażymy na oleju, dodajemy przyprawę curry, sos sojowy, sól, pieprz.Dressing: wyciskamy 4 ząbki czosnku i mieszamy z 4 łyżeczkami majonezu i 4 łyżeczkami gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej firmy zott), dodajemy tymianku do smaku i lekko solimy.
Pitę podgrzewamy według przepisu (zazwyczaj zwilżamy i wkładamy do tostera aż się zacznie otwierać i będzie gorąca).Kroimy resztę: sałatę lodową, kapustę pekińską, cebulę i pomidora.Wyciągniętą z tostera pitę zostawiamy na chwilę otwartą, żeby się nie poparzyć a następnie smarujemy od środka dressingiem z dwóch stron, wkładamy gotowe kawałki kurczaka, sałatę lodową, kapustę pekińską, pomidora i cebulę pokrojoną w talarki i polewamy lekko ketchupem. Gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak