Sposób przygotowania

Pierś kurczaka kroimy na kawałki , smażymy na oleju, dodajemy przyprawę curry, sos sojowy, sól, pieprz.Dressing: wyciskamy 4 ząbki czosnku i mieszamy z 4 łyżeczkami majonezu i 4 łyżeczkami gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej firmy zott), dodajemy tymianku do smaku i lekko solimy.
Pitę podgrzewamy według przepisu (zazwyczaj zwilżamy i wkładamy do tostera aż się zacznie otwierać i będzie gorąca).Kroimy resztę: sałatę lodową, kapustę pekińską, cebulę i pomidora.Wyciągniętą z tostera pitę zostawiamy na chwilę otwartą, żeby się nie poparzyć a następnie smarujemy od środka dressingiem z dwóch stron, wkładamy gotowe kawałki kurczaka, sałatę lodową, kapustę pekińską, pomidora i cebulę pokrojoną w talarki i polewamy lekko ketchupem. Gotowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !