Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne serowo-grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1 opakowanie
kurki 700 g
pieczarki 500 g
mleko 0,5 l
cebula 1
czosnek 2 ząbki
masło do smażenia 0,5 kostki
camembert 2 ziołowy

Przepis i sposób przygotowania na: penne serowo-grzybowe

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cebulę i czosnek i mieszamy do momentu zeszklenia się cebuli następnie dodajemy oczyszczone kurki i pokrojone pieczarki, smażymy ok. 20 min.
Na drugiej patelni roztapiamy ser pleśniowy podlewając go stopniowo mlekiem tak aby stworzył się sos, dodajemy soli i pieprzu do smaku. Gdy makaron jest już ugotowany dodajemy go do patelni z sosem i podsmażamy przez ok. 3 min.
Po wyłożeniu makaronu na talerze dodajemy do niego grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 18.03.2011 14:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak