Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek dużych 15 sztuk
cebuli 1 sztuka
papryki 1 strąk
wędliny 30 dag
koncentratu pomidorowego 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek

Pieczarki umyć. Jeśli potrzeba obrać i pokroić w plasterki. Wędlinę pokroić w plasterki (można też dodać podduszone mięso). Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki włożyć na patelnię, gdy puszczą sok odlać. Dodać łyżkę oleju i przesmażyć. Przełożyć do garnka i podlać bulionem i zagotować. Rozgrzać na patelni olej. Dodać cebulę. Następnie wędlinę. Smażyć cały czas mieszając. Dodać do pieczarek razem z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.12.2011 00:36
dobry
Smakosz6 08.04.2011 09:48
i znowu mniaaaaaaammmmmmmmmmmmm!
Smakosz6 17.03.2011 19:04
mniam
Smakosz6 17.03.2011 19:03
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
katarzynka455 16.10.2010 19:41
lubię pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak