Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerek 10
mielonego mięsa 1/2 kg
cebula
sól, pieprz
sera żółtego 10 plasterków
pomidory
ogórki kiszone
majonez
keczup
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery

Mięso przyprawić, dodać bułkę i pokrojoną cebulę i bułkę tartą, uformować kotleciki, usmażyć. Kajzerki przekroić na pół, każdą posmarować masłem, nałożyć plaster pomidora, na to cebulkę, kotlet i plaster sera, wstawić do piekarnika nagrzanego i zapiec chwilę, wierzchy kajzerek też aby bułeczki były ciepłe i chrupiące, po wyjęciu z piekarnika nałożyć ogórki, sałatę, polać majonezem i keczupem, przykryć wierzchem kajzerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 08.10.2010 16:39
takie domowe są najsmaczniejsze :)
Sloneczko222 07.10.2010 21:50
:) Na hamburgery oprócz mnie i męża załapali się moi bracia i rodzice:):)
etka 06.10.2010 16:39
dużą masz rodzine :) bo duzo hamburgerów! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak