Sposób przygotowania

Kostki bulionowe rozpuścić w 1,5 l wrzącej wody (lub ugotować wywar na żeberkach). Dodać pokrojoną w paseczki (lub startą na tarce o grubych oczkach) włoszczyznę. Obrać ziemniaki i wkroić do wywaru. Podgotować aż ziemniaki zmiękną (inaczej się nie ugotują z kapustą). Dodać poszatkowaną kiszoną kapustę i gotować do miękkości. Na patelni wytopić boczek, dodać pokrojoną drobno kiełbasę. Przesmażyć i wrzucić razem z tłuszczem do zupy. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem, wsypać majeranek i kminek. Można dodać 1 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Szybko tanio i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    idealny na zimowe dni:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    pycha kapuśniaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !