Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po cygańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
cebula 3 szt
jajko 2 szt
korniszony 1 słoik
gdzyby w occie 1 słoiczek
olej 1/2 szkl
Musztarda chrzanowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po cygańsku

Wymoczyć śledzie w wodzie przez co najmniej godzinę. Cebulę, grzyby, jaja (ugotowane wcześniej na twardo) i korniszony pokroić w kostkę. Ketchup, musztardę, olej i szczyptę cukru i soli oraz ziół prowansalskich wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać pokrojone w paski śledzie i wstawić na noc do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 13.11.2010 13:46
uwielbiam sledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak