Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić (6), dodać cukier(1szkl) i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem(1szkl+1 łyżeczka proszku), wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo a na końcu wymieszać z kakaem.

Na mleku ugotować budynie z cukrem, przestudzone utrzeć z masłem. Masę podzielić na pół, do jednej dodac kakao.

Mleko skondensowane zmiksować z masłem.

Przełożyć ciasto: Biszkopt kakaowy, masa budyniowa jasna, wafel, masa toffi, wafel, masa budyniowa kakaowa, biszkopt. Można udekorować polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Wygląda apetycznie,muszę koniecznie wypróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ja poprosze teraz taki jeden kawaleczek, bo ta kawa taka samotna jest na moim biurku...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !