Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1/2 kg
cebula 12 szt. niedużych
olej kilka łyżek
sos sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piekarnika

Polędwicę umyć ,osuszyć , pokroić w kostki 2x2cm i nakłuć na szpadki na przemian z cebulkami. Skropić obficie sokiem z cytryny , pomaczać w oleju , skropić sosem sojowym i popieprzyć.Wstawić do bardzo gorącego piekarnika opierając je na brzegach blaszki. Piec do 8 minut. Podawać gorące z surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.10.2013 09:13
pycha saszłyczki
smakoszek 31.08.2013 09:40
pyszniutkie
Ada-Gaba 19.07.2013 06:22
pyszny obiadek
Mati13 02.12.2012 20:22
bardzo lubię takie
Seba 18.11.2012 11:39
extra
ilka_86 19.06.2012 18:51
pyszności
ben-ka 22.05.2011 12:14
też czasami robię szaszłyki na grilla z wołowiną.
hastalavista 11.03.2011 00:45
bardzo fajne :)
Ewa104 18.12.2010 07:04
Polędwiczka wołowa to smaczny kawałek mięska-na szaszłyki idealny.
krzyniu1984 05.10.2010 10:34
pyszne!
Natalia/tubisiek 05.10.2010 08:24
bardzo smaczne! często robię podobne szaszłyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak