Sposób przygotowania

Mięso z cebulką obsmażyć na oleju z odrobina świeżo startej gałki muszkatułowej. Zalać 1 i ½ szkl wody i dusić na małym ogniu ok. 25 minut . Po tm czasie dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę, paprykę pokrojoną w słupki, marchewkę w talarki, imbir i trochę swieżo startej gałki, odrobinę posolić. Dolać wody- mniej lub więcej w zależności od tego jak zawiesistą chcemy otrzymać zupę( proponuje ok. 2/3 szklanki)Gotować ok. 40 minut. Zrobić z masła i mąki białą zasmażkę- rozprowadzić zimną wodą i wlać. Doprawić pieprzem, solą przyprawą, gałką---gotować 3 minuty. Posypać zieloną pietruszka i podawać.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    jeżeli smakuje tak dobrze jak wygląda to na pewno jest pyszna! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    Fajna zupka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczna,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    musiała być smaczna !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    apetyczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smacznie wygląda,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pieknie wyglada
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię takie syte zupki..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    lubię takie przyprawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetna zupa!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    apetyczna- mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !