Sposób przygotowania

Cukier, cukier waniliowy, kakao wsypać do garnka, wlać wodę i włożyć tłuszcz. Postawic na małym ogniu, mieszając składniki zagotować. Ostudzić. Do zimnej masy wsypać mąkę z proszkiem, wbić żółtka i zmiksować. Na końcu dodać pianę. Włożyć do formy, piec około 50 minut w temp.160-180 st. Ciasto można przełożyć np. dżemem, kremem, lub polać polewą.

Polewa: składniki dokładnie wymieszać i zagotować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    konieczne jest ubijanie białek?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Ubijanie białek jest konieczne, a ciasto pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    szkoda, ze jestem na diecie... to ciasto tak pysznie wyglada...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !