Sposób przygotowania

Karczek umyć i ułożyć w szklanym lub kamiennym naczyniu. Zalać wodą, octem, dorzucić przyprawy i cebule pokrojoną w plastry, posolić. Marynować w lodówce lub innym chłodnym miejscu 3 doby- od czasu do czasu obracać. Po wyjęciu z marynaty obsmażyć na rozgrzanym smalcu ze wszystkich stron i włożyć do piekarniaka. Obłozyć cebulą podlać szklanką wody i piec około 1,5 godziny- co jakiś czas polewać sosem spod mięsa. Można również uwędzić na gorąco- czas wędzenie ok. 3,4 godziny. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wygląda wspaniale :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    superowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    karczek na dziko ,ekstra przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smacznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super danie pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    klasa światowa :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    aromatyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubię takie smaki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacyjne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !