Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze ślimaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśników 4 sztuki
udka 1 sztuka
marchwi 2 sztuki
korzeń pietruszki 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
mąki 1 łyżka
masła 1 łyżka
siekanej natki pietruszki 2 łyżki
majeranek wg uznania
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze ślimaczkami

Udko umyć, ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tartce. Dodać do wywaru mięsnego. Ugotowane mięso wyjąć, obrać i rozdrobnić. Dodać do zupy. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Dodać do zupy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Naleśniki zwinąć i pokroić. Kłaść na talerze i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 05.08.2011 06:46
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak