Sposób przygotowania

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle cytrynowym. Gdy się zeszkli wlewamy szklankę bulionu, dodajemy groszek i gotujemy na małym ogniu przez ok 15 min, aż groszek będzie miękki. Następni całość miksujemy blenderem. Zmiksowaną zupę dolewamy do reszty bulionu i zagotowujemy. Dodajemy sól i pieprz Prymat, śmietanę i podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Rozlewamy do talerzy i dekorujemy listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię zielony groszek. Myślę że zupę należałoby jeszcze przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się groszkowych osłonek :).
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    blender powinien tak zmiksować, że uzyskamy zupę krem. Osłonkom też daje popalić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajne połączenie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !