Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z groszkiem i miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liście mięty 10 sztuk
śmietana 22% 100 ml
masło cytrynowe 2 łyżki
bulion warzywny 1 litr
groszek 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z groszkiem i miętą

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle cytrynowym. Gdy się zeszkli wlewamy szklankę bulionu, dodajemy groszek i gotujemy na małym ogniu przez ok 15 min, aż groszek będzie miękki. Następni całość miksujemy blenderem. Zmiksowaną zupę dolewamy do reszty bulionu i zagotowujemy. Dodajemy sól i pieprz Prymat, śmietanę i podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Rozlewamy do talerzy i dekorujemy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 02.01.2012 10:20
fajne
kuklik 12.10.2011 15:37
mniam
kasienka23 12.10.2011 10:24
fajne połączenie:)
ankaryba 22.09.2011 22:12
super
Motorek 10.07.2011 22:11
super
pacpaw 13.10.2010 10:02
blender powinien tak zmiksować, że uzyskamy zupę krem. Osłonkom też daje popalić :)
Joanna108
Joanna108 13.10.2010 09:46
Bardzo lubię zielony groszek. Myślę że zupę należałoby jeszcze przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się groszkowych osłonek :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak