Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone z cebulą

5.0
(59)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule, 2 szt
sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
masło 3 łyżki
grzyby leśne 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone z cebulą

Oczyszczone grzyby kroimy na paski i obgotowujemy. Po odcedzeniu wkładamy na patelnię ze stopionym masłem i dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy do miękkości, w razie potrzeby dolewając troszkę wody. na koniec przyprawiamy - odrobina gałki muszkatołowej daje grzybom ciekawy posmak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 27.09.2012 18:54
muszę spróbować
pacpaw 28.01.2012 13:42
pozycja obowi?zkowa w sezonie
Edyta38 15.01.2011 09:12
wyśmienicie wygladaja:)
stokrotka 13.12.2010 08:31
mniam.............
mamusia1 20.10.2010 13:33
bardzo takie lubię
izapozdro 13.10.2010 17:26
lubię grzybki :)
Mysiunia 07.10.2010 16:24
bardzo lubie taki sosik:)
ben-ka 06.10.2010 08:57
Duszone grzyby - uwielbiam:)
Mati13 04.10.2010 20:09
uwielbiam grzybki pod kazdą postacią! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak