Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować. Odcedzić i pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do pieczarek i razem smażyć. Następnie do pieczarek dodać kiszoną kapustę i razem jeszcze chwilkę smażyć. Farsz przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą w płynie Maggi. Ostudzić.

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Ostudzony farsz kłaść łyżeczką na środek pasztecika i zrolować z nadzieniem. Papier, na którym było ciasto francuskie włożyć do formy, a na nim poukładać paszteciki i posmarować je rozmąconym białkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170-180 °C.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !