Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
cebula główka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka

Udka obsypujemy z obu stron przyprawami, następnie układamy w garnku. Mięso posypujemy pokrojoną cebulą i podlewamy je 2 łyżkami oleju i ok 3/4 szklanki wody. Udka dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości (ok 40 min). Można je jeść z chlebem lub też z ziemniakami i surówką na obiad. Najlepsze są na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak