Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z kaszy jęczmiennej.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
pieprz
sól
jajko 2 do panierki
kasza jęczmienna 500 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z kaszy jęczmiennej.

Z ugotowanej i ostudzonej kaszy jęczmiennej, uformować niewielkie kluseczki.
Jajo roztrzepać z solą i pieprzem.
Kluseczki maczać w rozmąconym jajku, a następnie obtaczać w tartej bułce.
Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.05.2012 08:09
pomysłowe
wedith1 27.02.2011 20:06
Zamiast kaszy takie kluseczki......super pomysł!!!!!!!!
Koper 29.01.2011 17:54
ciekawe :)
Grażyna13 04.10.2010 18:59
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak