Sposób przygotowania

Brukselki sparzmy na sitku , marchewkę obieramy i gotujemy, ostudzone marchewki potnij wzdłuż na dość cienkie plastry , powinny być elastyczne, paskami marchwi owiń główki brukselek i ciasno ułóż w wyparzonych słoikach.Przygotuj marynatę :do garnka wlej ocet, 2 szklanki wody, włóż ziele , nasiona kopru,sól, cukier. Całość zagotuj. Przecedz marynatę przez sito i zagotuj jeszcze raz. Gorącą zalej warzywa. Do każdego słoika powkładaj przyprawy te które odcedziłaś . Zamykamy słój i pasteryzuj 20 minutek.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nigdy nie robiłam takich brukselek. Muszę z ciekawości wypróbować przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    robię brukselki na różne sposoby
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !