Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
marchew 1 kg
ocet 10 % 3 szklanki
sól łyżka
cukier łyżka
nasiona kopru łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w occie

Brukselki sparzmy na sitku , marchewkę obieramy i gotujemy, ostudzone marchewki potnij wzdłuż na dość cienkie plastry , powinny być elastyczne, paskami marchwi owiń główki brukselek i ciasno ułóż w wyparzonych słoikach.Przygotuj marynatę :do garnka wlej ocet, 2 szklanki wody, włóż ziele , nasiona kopru,sól, cukier. Całość zagotuj. Przecedz marynatę przez sito i zagotuj jeszcze raz. Gorącą zalej warzywa. Do każdego słoika powkładaj przyprawy te które odcedziłaś . Zamykamy słój i pasteryzuj 20 minutek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 06.04.2011 08:32
smaczne
Margo1 05.10.2010 21:37
robię brukselki na różne sposoby
Kate131 05.10.2010 07:35
ciekawe
RenataZ-et 04.10.2010 21:55
Nigdy nie robiłam takich brukselek. Muszę z ciekawości wypróbować przepis.
alaaa 04.10.2010 18:56
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak