Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney korzenny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
marchew 30 dag
papryczka chili 2
cebula biała 2
sól 2 łyżki
nasiona gorczycy Prymat 2 łyżki
cukier 25 dag
ocet jabłkowy 3\\4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney korzenny

Cukinie kroimy najpierw w kostkę zasypujemy ją 1\\2 soli i odstawiamy ją na godzinkę . Następnie ją płuczemy i suszymy, wkładamy do garnka , dodaj posiekane wcześniej papryczki i imbir, startą marchewkę, cebulkę pokrojoną w kostkę oraz wlewamy ocet. Gotujemy wszystko do miękkości . Następne to dodajmy cukier i tą resztę soli. Gotujemy godzinę na bardzo malutkim ogniu. Gotowe przekładamy do wyparzonych słoików i zamykamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.09.2011 23:10
Lubię takie połączenia.
katarzyna124 22.08.2011 16:07
fajny
Joanna108
Joanna108 18.01.2011 16:02
lubię chutneye i często je robię, a takiego jeszcze nie probowałam
Beata73 19.10.2010 15:52
ciekawy przepis
Natalia/tubisiek 06.10.2010 09:15
fajny :)
Kate131 05.10.2010 07:35
nigdy nie robilam
alaaa 04.10.2010 18:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak