Sposób przygotowania

Cukinie kroimy najpierw w kostkę zasypujemy ją 1\\2 soli i odstawiamy ją na godzinkę . Następnie ją płuczemy i suszymy, wkładamy do garnka , dodaj posiekane wcześniej papryczki i imbir, startą marchewkę, cebulkę pokrojoną w kostkę oraz wlewamy ocet. Gotujemy wszystko do miękkości . Następne to dodajmy cukier i tą resztę soli. Gotujemy godzinę na bardzo malutkim ogniu. Gotowe przekładamy do wyparzonych słoików i zamykamy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie robilam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię chutneye i często je robię, a takiego jeszcze nie probowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie połączenia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !