Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

700g szparagowki (moze byc mrozona)
100g selera
100g pietruszki
100g marchwii
80g cebuli
tluszcz do zasmazki
150g cienkich parówek
20g maki
50ml smietany
Szczypiorek cienki
sól, cukier, pieprz
sok z cytryny
bulion na żeberkach 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z parówkami

Fasolke ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzic.
Pozostale warzywa skroic w paseczki podsmarzyc i dusic skropione woda az do miekkosci. parówki obrane z osłonki pokroic w plasterki. Tluszcz zagrzac wymieszac z maka zasmazyc nie rumieniac, polaczyc z warzywami wywarem, smietana, fasolka i parowkami, wszystko razem przyprawic i dusic kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak