Sposób przygotowania

Jaja rozciac na pol, wyjac zoltka uwazajac aby nie uszkodzic bialek. żóltka zmielic z miesem wymieszac i doprawic . tym farszem napełnic bialka. Papryke skroic w paseczki. Rosół zmieszac z przecierem i bialkiem, oraz przyprawami. Chwiele pogotowac. Do tego dodac namoczona w zimnej wodzie zelatyne, zagotowac przecedzic przez sciereczke. Na spod foremek jednoporcjowch wylac czesc przygotowanego roztworu i pozostawic do zastygniecia. Na zastygniete galaretki polozyc paseczki pampryki, posiekana natke, polowki jaj, zalac pozostala galareta i pozostawic pomownie do zatygniecia.

To danie polecam na rodzinne imprezy troszke odchodzi od tradycyjnych zimnych nozek i fajnie wyglada.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !